Yaz mevsimi sofralarınıza lezzet ve sağlık dolu ürünleri ulaştırmak adına bizim için çok özel. Çünkü pek çok ürünün hazırlanma serüveni ilk bahar ve yaz mevsiminde başlar. İlkbahar çeşitli sebzelerin toplanmaya başlandığı ve turşuluk ürünlerin hazırlıklarının yapıldığı zamandır. Yaz aylarında, salatalık, yeşil biber ve domates gibi sebzeler en taze halleriyle toplanır ve üretim süreci hız kazanır. Zeytursan olarak geleneksel damak zevkimize uygun, teknolojik yöntemlerle hazırlanan ürünlerimizi  bu dönemde titizlikle üretiriz. 

Salatalık Turşusu

Mevsiminde, salatalıkları en bereketli oldukları zamanda toplayarak, Berrak’a özel yöntemlerle salatalık turşularını hazırlarken her damak tadına uygun olmasına da özen gösteriyoruz. Az tuzlu, tatlı, klasik salatalık turşusu ve çubuk usulü salatalık turşusu çeşitlerimizle sofralarınıza misafir oluyoruz. 

Biberiye Turşusu

Doğanın en harika aromalarından birini muhafaza eden biberiye turşusunun her aşaması titizlikle hazırlanır. Et yemekleriyle harika bir uyum içinde olan biberiye turşusu, salata ve garnitür olarak da harika bir eşlikçidir. 

Acı Biber Turşusu

Ülkemizin verimli topraklarından özenle seçilen biberlerin bir araya getirilip Berrak’a özel yöntemlerle hazırlanan acı biber turşusu, baharat severlerin sofralardaki vazgeçilmezlerindendir. Bu nefis turşu, acı biberlerin özenle işlenmesi ve fermente edilmesiyle elde edilir.

Közlenmiş Biber

Ülkemizin verimli topraklarında yetişen ve özenle seçilen kırmızı biberlerin, uygun koşullarda ve yöntemlerde hazırlanmasıyla oluşan közlenmiş kırmızı biber, doğal tatları daha da vurgular ve aroma katmanlarını zenginleştirir. Kırmızı biberler genellikle zeytinyağı, tuz ve sarımsakla tatlandırılır, bu da lezzetlerini daha da artırır. Közleme işlemi, kırmızı biberlerin tadını yoğunlaştırır ve hafif dumanlı bir aromaya sahip olmalarını sağlar.

Kurutulmuş Domates

Yaz aylarında mevsiminde toplanan ve güneşte kurutulan domatesler, güneşte kurutma yöntemi sayesinde kışın da güvenle tüketilebilir, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunarlar. Ege ve Akdeniz’in bereketli topraklarından mevsiminde toplanan taze domateslerin suyunun çıkarılması ve kurutulmasıyla elde edilen kuru domates dilimleri veya parçacıkları hem sağlıklı hem de lezzetlidir.