Mevsimi gelince tüm yıl afiyetle yenmek adına sebzeler manavlardan alınır, bahçelerden toplanır. Büyük şehirdeyseniz de marketler, semt pazarları imdadınıza yetişir. Kilo kilo biberler, kornişonlar, kışın ise lahanalar, pancarlar temizlenir bir güzel. Yarattıkları renk şölenleri tüm yılın nasıl da lezzetli geçeceğinin habercisidir de aynı zamanda. Bu güzellikler saklanmak için cam kavanozlara konur.

Turşuların lezzet dolu serüvenleri böyle başlar. Limonu, sirkesi, tuzu ve diğer yancılar da girer devreye. Lezzetine doyum olmaz, tadıyla kokusuyla sofraların baş tacı olacak turşuların olması için sabretmek kalır geriye. Ancak bu kadar emek ve hevesle zamanında kurulan turşular ne yazıktır ki bozulabiliyor. Bu bozulmaların önüne geçmek için yapılması gerekenler var. Bazı zamanlarda da turşuların bozulduğu bir türlü anlaşılmıyor.

Biz istiyoruz ki artık turşularınız bozulmadan çok daha uzun süre sizinle kalsın. Bozulduğu anlamak için ise mutlaka belirteceğimiz noktalara dikkat edin deriz. Buyursunlar. 

Turşu yapımı hakkında A’dan Z’ye her şeyi öğrenmek içinse sizi şu evladiyelik listemize doğru alabiliriz: Turşu Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bir yanıt yazın